El projecte

«I am able» és un projecte ideat i realitzat -en coautoría- per Jesús Vilamajó (pare) i Quim Vilamajó (fill amb síndrome de Down).

És artístic, de caràcter obert, transmèdia (una exposició, xarxes socials i un llibre), multidisciplinari (vídeo, fotografies, textos, material de documentació), participatiu i col·laboratiu (acció-taller-twitter), que es construeix al voltant de l’experiència vital i complexa de Quim, un noi de 21 anys amb síndrome de Down i amb un 66% de discapacitat reconeguda.

Per twitter, busquem recopilar les vostres reflexions al voltant del concepte “capacitat”: què és ser capaç?, o tenir una discapacitat?, tots som capaços de tot?, de què no som capaços?. Envieu per twitter les vostres reflexions amb el hastag #IamAbleProject. Repensem el concepte “capacitat” entre tots aportarem idees per a la construcció d’un món més just i inslusiu. Una selecció dels millors pensaments els inclourem a l’exposició.

L’exposició s’inaugurà el 28 de setembre a la Sala Gòtica de l’IEI de Lleida i consta del treball artístic realitzat al voltant del pensament del Quim (fotografies, vídeos, textos); d’unes taules de documentació sobre la discapacitat intel·lectual: «taula de la consciència» i «taula del coneixement»; i d’un espai col·laboratiu on les persones que participin en els tallers el podran intervenir.

Els tallers i visites guiades, adreçats a escolars i grups amb l’objectiu de donar a conèixer de primera mà la realitat de les persones amb discapacitat, es van realitzar a l’espai expositiu (Sala Gòtica de l’IEI de Lleida), entre els dies 30 d’octubre y 4 de novembre de 2017.

El llibre I am able està preivsit publicar-lo durant el  2020.«I am able» es un proyecto ideado y realizado -en coautoría- por Jesús Vilamajó (padre) y Quim Vilamajó (hijo con síndrome de Down).

Es artístico, de carácter abierto, transmedia (una exposición, redes sociales y un libro), multidisciplinario (vídeo, fotografías, textos, material de documentación), participativo y colaborativo (acción-taller-twitter), que se construye alrededor de la experiencia vital y compleja de Quim, un chico de 20 años con Síndrome de Down y con un 66% de discapacitado reconocida.

Por Twitter, buscamos recopilar vuestras reflexiones alrededor del concepto “capacidad“: ¿qué es ser capaz?, o tener una discapacidad, ¿todos somos capaces de todo?, ¿de qué no somos capaces?. Enviad por Twitter vuestras reflexiones con el hastag #IamAbleProject, entre todos aportaremos ideas para la construcción de un mundo más justo e inslusivo. Una selección de las mejores reflexiones las incluiremos a la exposición.

La exposición I am able se inaugurará el 28 de septiembre en la Sala Gótica del IEI de Lleida. La exposición consta del trabajo artístico realizado alrededor del pensamiento de Quim (fotografías, vídeos, textos); de unas mesas de documentación sobre la discapacidad intelectual: «Mesa de la conciencia» y «Mesa del conocimiento»; y de un espacio colaborativo donde las personas que participen en los talleres lo podrán intervenir. La entrada es gratuita.

Los talleres y visitas guiadas, dirigidos a escolares y grupos, con el objetivo de dar a conocer de primera mano la realidad de las personas con discapacidad, se realizarán en el espacio expositivo (Sala Gótica de la IEI de Lleida), entre los días 30 de octubre y 4 de noviembre de 2017. Los talleres, de unos 40 minutos de duración, serán conducidos por los mismos artistas: Quim Vilamajó y Jesús Vilamajó.
Los talleres son gratuitos. Para inscripciones: jesus@vilamajo.com

DSCN1825